Aanbouw constructieberekening

  • Constructieberekening altijd inbegrepen en gratis.
  • Geotechnisch bodemonderzoek voor 100% zekerheid.
  • Stabiliteitswaarborg = Optimale veilgheid
  • 25 werkdagen woonklaar.
Kosten berekenen
Aanbouw constructieberekening

Aanbouw constructieberekening

Gratis bij Aanbouwfabriek

Is een constructieberekening voor een aanbouw verplicht?

Ja. Je bent wettelijk verplicht om te zorgen dat alle draagconstructies van jouw aanbouw veilig en stabiel zijn. Laat je een constructieberekening maken, dan voldoe je aan deze wettelijke eis en aan de constructieve veiligheid van jouw woning. Je hebt alleen dan de garantie dat er veilig en duurzaam gebouwd wordt.

De redenen waarom constructieberekeningen nodig zijn

  • Om kwalitatief en veilig te kunnen bouwen.
  • Om scheurvorming en verzakkingen te voorkomen.
  • Om instabiliteit van de woning te voorkomen.
  • Wettelijke verplichting.
  • Met constructieberekeningen kan je aantonen dat de gewijzigde en nieuwe draagconstructie veilig en stabiel is.
Kosten berekenen

Voorbeelden aanbouw constructieberekening

Alles wat we hebben getekend, hebben we ook berekend. Zo bouwen we veilig en duurzaam.

Aanbouw zonder constructieberekening? Niet doen!

Je kent ze vast. De verhalen van verbouwingen die helemaal zijn misgegaan. Van scheuren in de muren, lekkages tot in het ergste geval zelfs instabiliteit van de woning. Het plaatsen van een aanbouw betekent een serieuze constructieve wijziging aan je huis. Doordat tijdens de bouw een groot gedeelte van de achtergevel verdwijnt, is de kans zeker aanwezig dat de woning niet meer stabiel genoeg is. Daarom is een constructieberekening voor een aanbouw niet alleen noodzakelijk – het is wettelijk verplicht. Met dit onderzoek garandeer jij de veiligheid en de kwaliteit van je aanbouw. Zo weet je zeker dat jij en jouw buren nu én in de toekomst veilig wonen.

Wat kost dat?

Het maken van constructie-berekeningen is specialistisch werk waarvoor je een gediplomeerde constructeur inschakelt. Deze berekent hoeveel belasting er op de dragende constructies komt te staan. Op basis daarvan geeft hij advies hoe dik en hoe sterk het materiaal en de constructies voor de aanbouw moeten worden. Het maken van constructieberekeningen voor een aanbouw kost ongeveer € 1.200,-. Veel aannemers nemen deze kosten niet op in de offerte en rekenen dit achteraf als extra post. Bij Aanbouwfabriek is de constructieberekening door een gediplomeerd constructeur standaard opgenomen in de all-in offerte en gratis.

Stabiliteitswaarborg = Optimale veilgheid

Aanbouwfabriek staat voor veilig en klantgericht bouwen. Daarom nemen wij jou de zorg van de wettelijke verplichte constructieberekeningen uit handen. En we gaan nog een stap verder. Met onze innovatieve manier van bouwen is de stabiliteit van jouw woning in de constructie van de aanbouw standaard gezekerd. Dit noemen wij het Stabiliteitswaarborg.

Geotechnisch bodemonderzoek en funderingsadvies

De constructieberekeningen, het funderingsadvies en sonderingen zijn onmisbare onderdelen voor een veilige en goed gebouwde aanbouw. Die weegt zomaar 30.000 kilo dus je wilt absoluut zeker weten dat alle constructies goed zijn berekend. Omdat we bij Aanbouwfabriek zekerheid en veiligheid vooropstellen, zijn alle wettelijk verplichte constructieberekeningen altijd inbegrepen in onze offerte. Onze dealer zal de sonderingen en het funderingsadvies met je bespreken tijdens het adviesgesprek.

Kosten berekenen
Karel Botermans
Toen we opdracht gaven voor onze aanbouw stonden de constructieberekeningen online klaar in ons online account bij Aanbouwfabriek.
Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail