Aanbouw woonkamer

Meer huis in 25 dagen
 • Binnen 1 uur een complete offerte in je mail.
 • Op basis van de beste bouwkwaliteit.
 • Uitstekende isolatiewaarden, zowel warmte als geluid.
 • 25 dagen woonklaar.
Kosten berekenen
Aanbouw woonkamer

Aanbouw woonkamer

Zo makkelijk kan het zijn

Een aanbouw voor een grotere woonkamer. Op een hoogwaardige manier met de minst mogelijke overlast. Gebouwd binnen de planning én je budget. Bij Aanbouwfabriek doen we niet anders. Aanbouwen is al dertig jaar ons specialisme en daar zijn we dus best goed in geworden.

Je bepaalt zelf de afmetingen van je woonkameraanbouw. Hoeveel deuren en ramen er moeten komen. Of ze moeten kiepen, schuiven of draaien. Of de kozijnen van aluminium, hout, kunststof of staal moeten zijn. Je hebt heel veel vrijheid in het ontwerp én in de bouw. Wil je zelf de binnenafwerking doen? Ook dat mag! Een offerte vraag je bij ons heel makkelijk op en je vindt ‘m binnen een uurtje in je mailbox.

De voordelen van Aanbouwfabriek

Voor je aanbouw woonkamer
 • Uitstekende isolatiewaarden, zowel warmte als geluid.
 • Inclusief constructieberekeningen.
 • Stabiliteitswaarborg.
 • In vijf en twintig dagen woonklaar.
 • Duurzaam en onderhoudsarm.
 • Al dertig jaar ons specialisme.
Kosten berekenen

Voorbeelden aanbouw woonkamer

Wat kost dat?

Er is een enorme keuze in bouwwijze en afwerking; een aanbouw van glas, van hout, van aluminium. De kosten van je aanbouw zijn afhankelijk van de afmeting en de kwaliteit van de materialen.

uitbouw kosten huis

Onze bouwwijze

Niks gipswandjes – bij de Aanbouwfabriek kiezen we voor solide constructies met de allerbeste eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, geluids- en warmte-isolatie. Dat begint met grondig bodemonderzoek en een funderingsadvies. Daarna bouwen we met beton en met steen. Met dubbel of driedubbel glas. En kiezen we voor bijvoorbeeld voor het beste hang- en sluitwerk. Zo garanderen we lange levensduur en weinig onderhoud.

De binnenspouwbladen en dakplaten zijn prefab en van beton. Dit doen we niet zomaar. Maar om de best mogelijke geluidsisolatie te realiseren voor de aanbouw van je woonkamer. Dakconstructies en binnenspouw-bladen van houtskelet (houten staanders afgewerkt met gipsplaten) of kalkzandsteen metselwerk bieden een veel lagere geluidsisolatie. Dat mag misschien goedkoper zijn, maar wij kijken liever naar het comfort en de duurzaamheid.

Prefab betonnen constructies zoals onze dakconstructie en binnenspouwbladen hebben een hoger soortelijk gewicht (massa) waardoor het casco van Aanbouwfabriek veel zwaarder is dan een casco van houtskelet of metselwerk. Dit betekent dat er meer gewicht komt te rusten op de plaatfundering. Dat vraagt dus om grondig rekenwerk! Bij Aanbouwfabriek hebben we elke denkbare uitbouw doorgerekend en bouwen we met een gerust hart. Met beton, want dat is onverwoestbaar en biedt verreweg de beste eigenschappen op het gebied van warmte- en geluidsisolatie.

Duurzaam en degelijk

Aanbouwfabriek werkt met prefab betonnen spouwmuren aan de binnenkant en traditioneel metselwerk als buitengevel. Prefab heeft als voordeel dat er onder gecontroleerde omstandigheden kan worden gewerkt voor een optimale en constante kwaliteit. Zo krijgen regen, wind en vorst geen vat op het resultaat.

Prefab betonnen binnenmuren (vloer, wanden, dak) biedt veel voordelen. Het is niet alleen onverwoestbaar. Maar presteert ook veel beter op het gebied van warmte- en geluidsisolatie. Onze isolatiewaarden liggen gemiddeld 25% hoger dan het wettelijk minimum. Goed voor een zuinig energielabel en lagere stookkosten.

De sterke punten van beton

Warmte-isolerend: beton heeft sterk isolerende eigenschappen. Dat komt zo: de betonnen binnenmuren nemen gedurende de dag de warmte op en geven deze geleidelijk weer af naarmate de buitentemperatuur daalt. Op deze manier worden warmtepieken afgevlakt en blijft het, ook op erg warme dagen, binnen aangenaam koel.

Geluidsisolerend: Gehorige buren, straatgeluiden, ventilatiesystemen, muziek, dichtslaande deuren. Soms registreren we deze geluiden niet eens bewust, maar ze beïnvloeden ons wel. Beton houdt geluidstrillingen effectief tegen.

Wind- en waterdicht: daardoor is het risico op vochtproblemen klein.

Comfortabel: Beton heeft een hoge dichtheid en hierdoor een hoge thermische inertie (warmteopslagcapaciteit). Dat zorgt voor een gelijke en constante spreiding van de warmte of koude die de wanden hebben opgenomen. Dat verhoogt het wooncomfort.

Veilig: beton is vuurbestendig en daardoor brandveilig.

Zijn er ook nadelen? Beton is een zwaar materiaal dat extra eisen stelt aan de fundering.

Omdat beton meer weegt, stelt dit hogere eisen aan de fundering. Hierdoor is een fundering voor een aanbouw met betonnen binnenspouwbladen duurder dan een fundering voor een aanbouw met houtskelet- of gemetselde binnenspouw bladen.

Bij Aanbouwfabriek begroten we je aanbouw tot en met het laatste spijkertje. Alles zit erin van het geotechnisch bodemonderzoek, het funderingsonderzoek, de constructieberekening en alle bouwtekeningen.

De zeven zekerheden van Aanbouwfabriek

 • All-in offerte: van fundering tot en met schilderwerk.
 • Géén verborgen meerkosten.
 • Inclusief constructieberekeningen.
 • Binnen 25 werkdagen opgeleverd.
 • Stabiliteitswaarborg.
 • Hoge isolatiewaardes.
 • Al onze dealers zijn aangesloten bij Bouwgarant.

Direct de kosten berekenen? Ga naar de offerte tool en je hebt binnen een uur onze offerte in je mail.

Wil je de verbouwingsplannen in een persoonlijk gesprek bespreken. Dat kan! Na het maken van de online offerte ontvang je van ons een inlog voor je persoonlijke account. Hier kun je je offerte inzien, downloaden en zelf een afspraak plannen. Ga je met ons bouwen dat vind je in je online account ook alle bouwgegevens zoals de aannemingsovereenkomst, constructieberekeningen en bouwtekeningen.

Kosten berekenen
Philip Martens
Apeldoorn
16 augustus 2021
Aanbouwfabriek had erg veel aandacht voor de details, zo is er bijvoorbeeld net zo lang gezocht tot ze de baksteen hadden gevonden die exact bij de rest van de gevel past.
Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail