Aanbouw huis kosten

 • All-in offerte binnen 1 uur.
 • Gratis constructieberekeningen.
 • Géén verborgen meerkosten.
 • Binnen 25 werkdagen opgeleverd.
Kosten berekenen
Aanbouw huis kosten

Aanbouw huis kosten

Op basis van de beste bouwkwaliteit

Wat kost dat eigenlijk, zo’n aanbouw aan je huis? De offerte tool van Aanbouwfabriek maakt het heel inzichtelijk.

Een gedetailleerde offerte voor een aanbouw aan je huis. Dat kan. Bij Aanbouwfabriek bereken je eenvoudig de kosten voor je aanbouw.
We begroten het project van funderingsadvies tot en met het laatste likje latex. En dat alles op basis van de beste bouwkwaliteit. Heb je vragen? We maken graag tijd voor je vrij in een persoonlijk gesprek. Dat kost je niets en dat verplicht je tot niets. Maar het geeft je wél de gelegenheid om je plannen en wensen rustig met ons door te spreken.

Met de offertetool van Aanbouwfabriek ontvang je binnen 1 uur een all-in offerte op maat. Zo weet je razendsnel of jouw aanbouwplan financiëel haalbaar is. Met onze offerte kun je direct een financieringsaanvraag indienen bij een hypotheekverstrekker.

De voordelen van Aanbouwfabriek

Voor je aanbouw huis
 • All-in offerte: van fundering tot en met schilderwerk
 • Op basis van de beste bouwkwaliteit.
 • Inclusief constructieberekeningen.
 • Uitstekende isolatiewaarden, zowel warmte als geluid.
 • Vakwerk van de specialist.
Kosten berekenen

Aanbouw voorbeelden

Aanbouw kosten

De kosten van je aanbouw zijn afhankelijk van de afmeting en de kwaliteit van de materialen. Bij Aanbouwfabriek bouwen we duurzaam en degelijk. Niks gipswandjes – we beloven een solide constructie met de allerbeste eigenschappen op het gebied van duurzaamheid, geluids- en warmte-isolatie. Onze isolatiewaarden liggen gemiddeld 25% hoger dan het wettelijk minimum. Goed voor een zuinig energielabel en lagere stookkosten.

aanbouw huis kosten

Duurzaam bouwen

Bij Aanbouwfabriek geloven we in de kracht van beton. Daarin staan we niet alleen, want beton wordt al tientallen jaren toegepast in de bouw van flatwoningen, kantoorgebouwen, bruggen en viaducten. De laatste jaren zien we beton steeds vaker terug in de woningbouw waar het de plaats inneemt van houtskeletbouw en gipswanden. Waarom? Beton is een prachtig materiaal. Onverwoestbaar en met geweldige eigenschappen op het gebied van akoestische en thermische isolatie. Hoewel beton ook een enorm lange levensduur heeft, kan het volledig worden hergebruikt.

Onze bouwwijze

Aanbouwfabriek werkt met prefab betonnen spouwmuren aan de binnenkant en traditioneel metselwerk als buitengevel. Prefab heeft als voordeel dat er onder gecontroleerde omstandigheden kan worden gewerkt voor een optimale en constante kwaliteit. Zo krijgen regen, wind en vorst geen vat op het resultaat. Tijdens de bouw worden de elementen door middel van speciale verbindingen aan elkaar gekoppeld. Alle sparingen voor kozijnen, leidingen en dergelijke zijn van te voren in de fabriek aangebracht en dat scheelt veel tijd en werk op de bouwlocatie.

De sterke punten van beton

Wind- en waterdicht: daardoor is het risico op vochtproblemen klein.

Warmte-isolerend: beton heeft sterk isolerende eigenschappen. Dat komt zo: de betonnen binnenmuren nemen gedurende de dag de warmte op en geven deze geleidelijk weer af naarmate de buitentemperatuur daalt. Op deze manier worden warmtepieken afgevlakt en blijft het, ook op erg warme dagen, binnen aangenaam koel.

Geluidsisolerend: Gehorige buren, straatgeluiden, ventilatiesystemen, muziek, dichtslaande deuren. Soms registreren we deze geluiden niet eens bewust, maar ze beïnvloeden ons wel. Beton houdt geluidstrillingen effectief tegen.

Comfortabel: Beton heeft een hoge dichtheid en hierdoor een hoge thermische inertie (warmteopslagcapaciteit). Dat zorgt voor een gelijke en constante spreiding van de warmte of koude die de wanden hebben opgenomen. Dat verhoogt het wooncomfort.

Veilig: beton is vuurbestendig en daardoor brandveilig.

Zijn er ook nadelen? Beton is een zwaar materiaal dat extra eisen stelt aan de fundering.

Omdat beton meer weegt, stelt dit hogere eisen aan de fundering. Hierdoor is een fundering voor een aanbouw met betonnen binnenspouwbladen duurder dan een fundering voor een aanbouw met houtskelet- of gemetselde binnenspouw bladen.

Bij Aanbouwfabriek begroten we je aanbouw tot en met het laatste spijkertje. Alles zit erin van het geotechnisch bodemonderzoek, het funderingsonderzoek, de constructieberekening en alle bouwtekeningen.

De zeven zekerheden van Aanbouwfabriek

Bij Aanbouwfabriek bieden we je keiharde garanties en zekerheden.

 • All-in offerte: van fundering tot en met schilderwerk.
 • Géén verborgen meerkosten.
 • Inclusief constructieberekeningen.
 • Binnen 25 werkdagen opgeleverd.
 • Stabiliteitswaarborg.
 • Hoge isolatiewaardes.
 • Al onze dealers zijn aangesloten bij Bouwgarant.

Aanbouw kosten berekenen

Direct de kosten berekenen? Ga naar de offerte tool en je hebt binnen een uur onze offerte in je mail.

Wil je de verbouwingsplannen in een persoonlijk gesprek bespreken. Dat kan! Na het maken van de online offerte ontvang je van ons een inlog voor je persoonlijke account. Hier kun je je offerte inzien, downloaden en zelf een afspraak plannen. Ga je met ons bouwen dat vind je in je online account ook alle bouwgegevens zoals de aannemingsovereenkomst, constructieberekeningen en bouwtekeningen.

Kosten berekenen
Astrid de Jonge
Enschede
1 augustus 2021
Je kunt overal een indicatie van de kosten opvragen, maar de offerte van Aanbouwfabriek was direct heel compleet dus daar konden we zó voor tekenen. De bouw liep voorspoedig en het resultaat is boven verwachting. Wij zijn erg blij dat wij voor Aanbouwfabriek hebben gekozen.
Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail