Fundering uitbouw

  • Soderingen, constructieberekeningen en het funderingsplan.
  • Een geotechnisch bodemonderzoek voor 100% zekerheid.
  • Hoogwaardig geïsoleerd.
  • Al dertig jaar ons specialisme.
Kosten berekenen
Fundering uitbouw

Fundering uitbouw

De fundering een belangrijk onderdeel

Welke fundering heb je nodig voor je uitbouw? Daarvoor zijn twee manieren: een fundering op staal of een fundering op palen. Is de ondergrond waarop de uitbouw komt te staan draagkrachtig genoeg is, dan funderen we op staal. Is dat niet het geval, dan kiezen we voor palen. Wat het beste is, kan alleen worden bepaald aan de hand van een geotechnisch bodemonderzoek (sonderingen). De constructeur van Aanbouwfabriek komt dan met een funderingsadvies en de bijbehorende berekeningen. Dat doen we standaard. Zo ben je er zeker van dat je uitbouw nooit zal verzakken.

We bouwen je uitbouw op een vlakke betonconstructie met wapening. We noemen dit een plaatfundering en deze is ijzersterk. Want onze constructeur berekent precies welke staalkwaliteit, in welke vorm en hoeveel wapening er in de betonconstructie moet zitten. Het productieproces is vervolgens geautomatiseerd zodat we zeker weten dat de berekende wapening ook daadwerkelijk op de juiste manier wordt aangebracht. Heel belangrijk, want deze plaat is de basis van je uitbouw.

Ook onze dealer kan zich niet vergissen omdat de geleverde wapening voor de fundering maar op één manier kan worden gemonteerd. Het is een van de zekerheden van Aanbouwfabriek: geborgde kwaliteit.

De voordelen van Aanbouwfabriek

Voor je fundering uitbouw
  • Geborgde kwaliteit.
  • Toepasbaar met en zonder heipalen.
  • Hoge isolatiewaarde.
  • Eenvoudige en snelle montage.
  • Minder grondverzet.
  • Al dertig jaar ons specialisme.
Kosten berekenen

Voorbeelden fundering uitbouw

We monteren onze plaatfundering zonder of met heipalen. Een gestandaardiseerde productie betekent dat we in een korte tijd topkwaliteit kunnen leveren.

Fundering uitbouw

Kun je de bestaande fundering van je woning gebruiken voor de fundering van je uitbouw?

Tijdens de bouw van je woning is geen rekening gehouden met een eventuele uitbouw. Je bestaande fundering is dan ook niet berekend op het extra gewicht. Reken op zo’n 30.000 kilo! Plaats je een uitbouw aan je woning dan wordt de achtergevel gedeeltelijk weggehaald en moet de stabiliteit van je woning gegarandeerd blijven. De fundering van Aanbouwfabriek is zo gemaakt dat deze alle (extra) krachten opvangt.

Grondwerk

Plaatsen we je uitbouw, dan gaan we eerst grond uitgraven. Dankzij onze plaatfundering hoeft daarbij de helft minder grond te worden afgevoerd dan bij een ander type fundering. Dat scheelt dus tijd en geld.

Betonkwaliteit C30/37 met staalvezels

Hoe sterk je uitbouw wordt, heeft vooral te maken met de kwaliteit van het gebruikte beton. Die wordt bepaald door het grind, zand en cement. De kwaliteit, de onderlinge verhouding en de hoeveelheid water in het betonmengsel zijn allemaal van groot belang. In de constructieberekeningen geeft onze constructeur aan welke betonkwaliteit nodig is voor de fundering van je uitbouw en bestelt deze bij de betonfabriek. Wij werken met betonkwaliteit C30/37 met toevoeging van staalvezels. Zo is de fundering sterk genoeg om alle krachten op te vangen en een stabiele basis te bieden.

Hoge isolatiewaarde

25% hoger dan het wettelijk minimum – Het warmte-isolerend vermogen van materialen worden aangeduid met het R-getal. Tel deze R waardes bij elkaar op en je krijgt de Rc waarde. Aanbouwfabriek kiest ervoor om het beton-casco hoogwaardig te isoleren. De fundering heeft een isolatiewaarde van Rc 5,5 m² K/W en dat is bijna twee keer zo hoog als de wettelijke norm. Daarbij hebben onze plaatfunderingen een geïntegreerde vorst rand.

Geotechnisch bodemonderzoek en funderingsadvies

Funderingsadvies en sonderingen – Je uitbouw weegt ongeveer 30.000 kilo en daarom moeten we goed onderzoeken op welke grond deze komt te staan. Met twee sonderingen kunnen we de grondlagen op verschillende dieptes in beeld kunnen brengen. Zo kunnen we berekenen of er heipalen nodig zijn en hoe lang deze moeten zijn. Tachtig procent van de grond in Nederland is te slap of te onstabiel om op te bouwen. Slechts twintig procent van de bodem is dus wel geschikt om te bouwen zonder heipalen. Onze dealer zal de sonderingen en het funderingsadvies met je bespreken tijdens het adviesgesprek.

Hoe werkt het geotechnisch bodemonderzoek?

Om de samenstelling van de bodem onder je uitbouw te meten, komt er een gespecialiseerd bedrijf bij je thuis. Met een machine die een holle buis de bodem in duwt. Zo wordt de sterkte en samenstelling van de grond gemeten. Meestal gebeurt dat op één plek maar wij doen het altijd op twee plekken. Alleen zó weten wij met zekerheid waar de grond sterk genoeg is om de uitbouw te dragen. Op de sonderingen volgt ons funderingsadvies; hierin berekenen we precies hoe lang en hoe dik de heipalen moeten zijn. We heien de heipalen exact op diepte de grond in zodat ze op een stevige zandlaag staan.

sondering aanbouwfabriek

Wat kost dat?

Een geotechnisch bodemonderzoek met twee sonderingen en het funderingsadvies bedragen in totaal ca. € 2.200,00. Onze dealer zal dit met je bespreken tijdens het adviesgesprek. Aanbouwfabriek neemt vervolgens deze kosten mee in de offerte. Da’s wel zo transparant.

Zomaar iets bouwen mag in Nederland niet: constructieberekeningen zijn wettelijk verplicht. Je moet daarom altijd een erkende constructeur in de arm nemen om te berekenen hoe sterk de constructie moet zijn. Zo weet je zeker dat deze aan alle wettelijke eisen voldoet en dat je veilig woont.

Normaliter bedragen de kosten van de constructieberekeningen door een gediplomeerde bouwkundige ongeveer € 1.200,00. Bij Aanbouwfabriek zijn constructieberekeningen altijd gratis. Het geotechnisch bodemonderzoek met funderingsadvies, de constructieberekeningen en onze keuze voor beton garanderen je een veilige en stabiele aanbouw: ons Stabiliteitswaarborg.

Kosten berekenen
Frits ter Have
Wat zit er veel ijzer in het beton. Nu snap ik waarom de fundering zo sterk moet zijn.
Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail