Degelijk en Duurzaam

Vakwerk van de specialst Kosten berekenen
Degelijk en Duurzaam

Bouwwijze

Rostvast geloof in beton

Aanbouwfabriek werkt met geprefabriceerde betonnen binnenspouwbladen en traditioneel metselwerk als buitengevel. Prefab heeft als voordeel dat er onder gecontroleerde omstandigheden kan worden gewerkt voor een optimale en constante kwaliteit. Zo krijgen regen, wind en vorst geen vat op het resultaat. Tijdens de bouw worden de elementen door middel van speciale verbindingen aan elkaar gekoppeld. Alle sparingen voor kozijnen, leidingen en dergelijke zijn van tevoren in de fabriek aangebracht en dat scheelt veel tijd en werk op de bouwlocatie.

Prefab in combinatie met traditionele bouw.
Bij Aanbouwfabriek geloven we in de kracht van beton. Daarin staan we niet alleen, want beton wordt al tientallen jaren toegepast in de bouw van flatwoningen, kantoorgebouwen, bruggen en viaducten. De laatste jaren zien we beton steeds vaker terug in de woningbouw waar het de plaats inneemt van houtskeletbouw en gipswanden. Waarom? Beton is een prachtig materiaal. Onverwoestbaar en met geweldige eigenschappen op het gebied van akoestische en thermische isolatie. Hoewel beton ook een enorm lange levensduur heeft, kan het volledig worden hergebruikt.

Beton heeft een aantal pluspunten als het om wooncomfort gaat

De sterke punten van beton:

Warmte-isolerend

Beton heeft sterk isolerende eigenschappen. Dat komt zo: de betonnen binnenmuren nemen gedurende de dag de warmte op en geven deze geleidelijk weer af naarmate de buitentemperatuur daalt. Op deze manier worden warmtepieken afgevlakt en blijft het, ook op erg warme dagen, binnen aangenaam koel.

Geluidsisolerend

Gehorige buren, straatgeluiden, ventilatiesystemen, muziek, dichtslaande deuren. Soms registreren we deze geluiden niet eens bewust, maar ze beïnvloeden ons wel. Beton houdt geluidstrillingen effectief tegen.

Comfortabel

Beton heeft een hoge dichtheid en hierdoor een hoge thermische inertie (warmteopslagcapaciteit). Dat zorgt voor een gelijke en constante spreiding van de warmte of koude die de wanden hebben opgenomen. Dat verhoogt het wooncomfort. En ook van koudebruggen is geen sprake.

Veilig

Beton is vuurbestendig en daardoor brandveilig.

Solide

Beton zorgt voor een onverwoestbare constructie met veel draagkracht.

Wind- en waterdicht

Daardoor is het risico op vochtproblemen klein.

Slank

Betonbouw oogt strak en modern. Niet voor niets wordt het vaak toegepast in nieuwbouwwoningen.

Duurzaam

Beton gaat zeer lang mee en is bovendien voor honderd procent te recyclen.

Zijn er ook nadelen?

Beton is een zwaar materiaal dat extra eisen stelt aan de fundering.

Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail