Fundering aanbouw

 • Altijd op basis van constructieberekeningen.
 • Hoogwaardig geïsoleerd.
 • Volgens de beste bouwkwaliteit.
 • Stabiliteitswaarborg.
Kosten berekenen
Fundering aanbouw

Fundering aanbouw

De fundering een belangrijk onderdeel

Welke fundering aanbouw heb je nodig?
Daar hoef je zelf niet over na te denken – Aanbouwfabriek verzorgt het geotechnische onderzoek. Daarop volgt een funderingsadvies, zodat we zeker weten dat je aanbouw stevig staat en nooit zal verzakken.

Fundering kan op staal of op palen, geheel afhankelijk van de ondergrond. Door middel van een sondering brengen we de ondergrond in beeld en kunnen we precies vaststellen waar eventuele heipalen moeten komen en hoe lang deze moeten zijn.

Aanbouwfabriek werkt met een zogenaamde plaatfundering: een vlakke betonconstructie met wapening die voor de sterkte zorgt. De kwaliteit, vorm en hoeveelheid van de wapening in een betonconstructie wordt berekend in de constructieberekeningen. Het is zeer belangrijk dat de wapening precies volgens deze berekeningen worden gemaakt, geleverd en aangebracht.

Bij Aanbouwfabriek weet je zeker dat de wapening aan alle eisen voldoet. Dat komt door ons unieke geautomatiseerde proces. En omdat de geleverde wapening maar op één manier kan worden gemonteerd. Hierdoor heb je 100% zekerheid dat de fundering van Aanbouwfabriek wordt gebouwd conform de constructieberekeningen. Dit noemen wij geborgde kwaliteit.

De voordelen van Aanbouwfabriek

Voor je fundering aanbouw
 • Minder grondwerk nodig waardoor wij sneller kunnen bouwen.
 • Hoogwaardige betonkwaliteit C30/37 met toevoeging van staalvezels.
 • Hoge isolatiewaarde 25% hoger dan de wettelijke norm.
 • Gebouwd conform de constructieberekeningen.
 • Gebouwd door onze eigen dealers.
 • Al dertig jaar ons specialisme.
Kosten berekenen

Voorbeelden fundering aanbouw

We monteren onze plaatfundering zonder of met heipalen. Dankzij onze gestandaariseerde productie kunnen we altijd constante topkwaliteit leveren.

Fundering aanbouw

Is de bestaande fundering van je woning te gebruiken om de aanbouw te funderen?

Nee dat kan niet. Bij het berekenen van de fundering van je woning is geen rekening gehouden met het extra gewicht van een aanbouw. In de bestaande situatie wordt het gewicht van de achtergevel gelijkmatig verdeeld over de fundering van je woning. Gaan we aanbouwen, dan wordt deze achtergevel gedeeltelijk weggehaald. Om de stabiliteit van de woning te garanderen zal er een nieuwe fundering voor de aanbouw moeten komen.

Grondwerk

Een voordeel van de plaatfundering van Aanbouwfabriek is de omvang van het volume grondwerk. Simpel gezegd: er hoeft minder grond te worden uitgegraven en afgevoerd. Hierdoor kunnen we sneller bouwen.

Hoogwaardige betonkwaliteit

Hoogwaardige betonkwaliteit C30/37 met toevoeging van staalvezels – Naast de wapening bepaalt ook de kwaliteit van het beton de uiteindelijke sterkte van de fundering. Beton is een mengsel van grind, zand, cement en water. Daarbij draait het niet alleen om de verhouding maar ook om het soort grind, zand en cement dat wordt toegepast. Wij kiezen voor kwaliteit C30/37 dat zorgvuldig wordt samengesteld door een betoncentrale waarbij staalvezels worden toegevoegd. Deze hoge betonkwaliteit is nodig om de krachten op te kunnen vangen zodat de stabiliteit van de woning gewaarborgd blijft.

Geotechnisch bodemonderzoek en funderingsadvies

Funderingsadvies en sonderingen – Je aanbouw moet stabiel zijn. Want weet je dat die zomaar 30.000 kilo weegt?
Dus kijken we heel goed naar de grond waarop deze komt te staan. Met een zogenaamde ‘sondering’ brengen we de bodemlagen in kaart en berekenen we welke heipalen er moeten komen en hoe lang deze moeten zijn. Dat is belangrijk en bijna altijd nodig: in Nederland is maar twintig procent van de bodem geschikt om te bouwen zonder heipalen. In tachtig procent van de gevallen is de grond te slap of te onstabiel waardoor er verzakkingen kunnen ontstaan. Onze dealer zal de sonderingen en het funderingsadvies met je bespreken tijdens het adviesgesprek.

Hoe werkt het bodemonderzoek?

Dat zie je op de afbeelding. Een gespecialiseerd bedrijf komt bij je thuis en duwt een holle buis in de grond. Zo wordt de sterkte en samenstelling van de bodem gemeten. Meestal gebeurt dat op één plek maar wij doen het altijd op twee plekken. Alleen zó kunnen we met zekerheid bepalen of en waar de grond sterk genoeg is om de aanbouw te dragen. Op het bodemonderzoek volgt het funderingsadvies. We berekenen het draagvermogen van de grond en berekenen de lengte van de heipalen.

sondering aanbouwfabriek

Wat kost dat?

De kosten voor het bodemonderzoek (de sondering) en het funderingsadvies bedragen in totaal
ca. € 2.200,00. Onze dealer zal dit met je bespreken tijdens het adviesgesprek.

Zomaar iets bouwen, dat mag natuurlijk niet: constructieberekeningen zijn wettelijk verplicht.
Daarom komt er altijd een erkende constructeur aan te pas. Die berekent hoe zwaar de constructie wordt belast en welke eisen er aan het materiaal en aan de bouw worden gesteld. Erg belangrijk, want zo weet je zeker dat je veilig woont. De kosten van deze berekeningen door een gediplomeerde bouwkundige bedragen ongeveer € 1.200,00. Bij Aanbouwfabriek zijn de constructieberekeningen altijd inbegrepen in de prijs, hier betaal je bij ons dus niets voor.

Het bodemonderzoek, het funderingsadvies en de constructieberekeningen beloven je hoogwaardige en veilige bouw. Onze innovatie bouwmethode maakt het zelfs dat de stabiliteit van je woning en aanbouw gezekerd is; ons Stabiliteitswaarborg.

Grandioos geïsoleerd

Onze aanbouwen zijn uitstekend geïsoleerd. Zowel op het gebied van warmte als geluid. Hoe we dat doen? Door beter te bouwen dan de overheid voorschrijft. Voor gevels, daken en vloeren worden bepaade ‘R waarden’ verlangd en daar gaan we als Aanbouwfabriek flink overheen. Niet omdat het moet. Maar omdat we je graag een topproduct beloven.

Bouwbesluit – wettelijk minimum isolatiewaarden

 • gevels: RC 4,5 m2 K/W.
 • daken: RC 6,0 m2 K/W.
 • vloeren: RC 3,5 m2 K/W.

Bij Aanbouwfabriek

 • gevels: RC 4,9 m2 K/W.
 • daken: RC minimaal 6,8 / maximaal 7,2 m2 K/W.
 • vloeren: RC 5,5 m2 K/W.

Onze isolatiewaarden liggen 25% hoger dan de wettelijke norm – Het warmte-isolerend vermogen van materialen worden aangeduid met het R-getal.
Tel deze R waardes bij elkaar op en je krijgt de Rc waarde. Aanbouwfabriek kiest ervoor om hoogwaardig te isoleren. De fundering heeft bij Aanbouwfabriek een isolatiewaarde van Rc 5,5 m² K/W en dat is bijna twee keer zo hoog als de wettelijke norm.

De zeven zekerheden van Aanbouwfabriek

 • All-in offerte: van fundering tot en met schilderwerk.
 • Géén verborgen meerkosten.
 • Inclusief constructieberekeningen.
 • Binnen 25 werkdagen opgeleverd.
 • Stabiliteitswaarborg.
 • Hoge isolatiewaardes.
 • Al onze dealers zijn aangesloten bij Bouwgarant.
Kosten berekenen
Johan van ’t Hof
Wij zagen erg op tegen het stof en het lawaai maar dat gebeurde allemaal achter een tijdelijke houten wand. Zo viel de overlast enorm mee.
Advies nodig?

Advies nodig?

We helpen je graag!

Je kunt ons bereiken op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Je vraag per e-mail kan ook. Stel 'm hier en je ontvangt uiterlijk binnen 24 uur antwoord.

- Stuur ons een e-mail